Meubel reinigen: een must voor iedere huishouden!

Meubel reinigen: Via via kwamen we onlangs bij een stel terecht in hartje Dordrecht.

Beiden hoog opgeleid en ergens begin de 50. De één werkzaam in het bankwezen en de ander actief als hypotheek adviseur. Ze waren nogal verbaast over het vak meubelreiniging en met name meubelreiniging voor de particuliere sector. Dit stel wist nog niet af van het bestaan van meubelreinigingsbedrijven en ze vonden het toch wel een bijzonder iets.

Ik kwam op het idee om hier over te gaan bloggen en eigenlijk heel Nederland & België wakker te schudden om de noodzaak van meubelreiniging met een ieder te delen.

Wat is nou precies meubel reinigen

Het woord meubelreiniging doet je vast vermoeden dat het te maken heeft met het reinigen van meubelen. Nou dat ik zeker waar.

Alleen gaat het bij meubelreiniging niet enkel om het stofzuigen van de meubels,
maar gaat het vooral om de grondige reiniging van de meubels tot in de diepte van de vezels. Schadelijke bacteriën, huisstofmijt, pollen en andere soorten bevuiling
worden daarmee tot in de kern verwijderd.

Het is eigenlijk vrij logisch dat meubels om de zoveel tijd goed gereinigd en schoongemaakt moeten worden. Helaas blijft het nog altijd in 9 van de 10 huishoudens in Nederland beperkt tot enkel de stofzuiger en heel soms een doekje met wat zeep om oppervlakkige vlekken weg te poetsen!
Meubel reinigen, Meubel reinigen aan huis, Meubelreiniging, meubelreiniging aan huis, meubels reinigen, meubelreiniging, meubel reinigen bank, meubel reinigen zetel, meubelreiniging bank, meubelreiniging bankstel, Meubel reinigen bankstel

Waarom zou Meubelreiniging een must moeten zijn voor ieder huishouden?

Laten we een vergelijking maken. Hoe vaak verschoon je je kleding?
En waarom verschonen we überhaupt kleding?
Dat is natuurlijk voor onze persoonlijke hygiëne.
Als we 2 weken of langer in dezelfde kleren rond gaan lopen,
is de kans groter dat we sneller ziek zullen worden.
En dat niet alleen, onze algehele hygiëne gaat met sprongen achteruit. Bleh!

Dat gezegd te hebben, hoe vaak geef je jouw: bankstel, fauteuils, eetkamerstoelen of matras eens een schoonmaakbeurt?
En daarmee bedoel ik dan niet het stofzuigen, wat je gemiddeld 1 keer per week zou moeten doen.
Nee, ik bedoel het reinigen van je meubels tot in de diepte van de vezels.

In alle waarschijnlijkheid doe je dat nog niet. Maar ik ga nu uitleggen waarom meubelreiniging een must is voor ieder huishouden.
Het niet grondig reinigen van meubels kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Laat om de 2 á 3 jaar je meubels tot in de diepte reinigen.

Doe je dit namelijk niet, dan is de kans enorm groot dat er steeds meer schadelijk bacteriën aanwezig zullen zijn in je meubels.
Overdag ben je aan het werk, ga je boodschappen doen, ga je even sporten en laat je de hond uit, voordat je in de avond neerploft op je zitmeubels met alle bacteriën die je die dag van buiten hebt meegenomen. Deze bacteriën zullen per direct in je meubels trekken!

Je kunt natuurlijk wel begrijpen dat, na 2 jaar lang gebruik, er heel wat schadelijke bacteriën op de meubels terecht zijn gekomen. Niet alleen bacteriën, maar ook andere bevuiling van buitenaf trekken dan in, bijvoorbeeld, je bankstel. Vaak is de bevuiling na 2 á 3 jaar goed zichtbaar voor het blote oog. Soms is er aan de buitenkant geen bevuiling te zien en denk je dat het bankstel volledig schoon is, maar schijn bedriegt!

Meubels niet laten reinigen slecht voor je gezondheid?

Iedere keer wanneer je op een sterk bevuild bankstel of meubel zit, adem je niet alleen deze bevuiling in, maar ook de schadelijke bacteriën die met de bevuiling meekomen!

Je snapt natuurlijk wel dat dit niet heel erg goed is voor je gezondheid. Door minimaal om de 3 jaar je bankstel, zitmeubels of tapijt grondig te reinigen, en deze ook gelijk te laten impregneren (wat is impregneren? Klik hier) met een vuilafstotende coatinglaag, voorkom je:

· Verkoudheid

· Griep

· Ademhalingsproblemen

· Allergieën

· Schadelijke bacteriën

· Pollen, huisstofmijten en sterke bevuiling
Meubel reinigen, Meubel reinigen aan huis, Meubelreiniging, meubelreiniging aan huis, meubels reinigen, meubelreiniging, meubel reinigen bank, meubel reinigen zetel, meubelreiniging bank, meubelreiniging bankstel, Meubel reinigen bankstel

Meubelreiniging bij jou aan huis

Nu je precies weet wat meubelreiniging inhoud en nu je je misschien bewuster bent geworden van de noodzaak om meubels tot in de diepe kern van de vezels schoon te maken, denk je er misschien aan om dit te laten doen door een professioneel bedrijf.

Cleaningdutch is een specialistisch reinigingsbedrijf dat door heel Nederland en België werkzaam is. Wij reinigen meubels tot in de diepte en voorzien een meubelstuk van een coatinglaag die gemiddeld 3 jaar lang actief zal zijn.

Wil jij graag met ons een afspraak maken of wil je graag de kosten weten?

Klik dan hier

Lees ook onze blog artikelen: Katten urine uit bankstek verwijderen?

Meubel reinigen, Meubel reinigen aan huis, Meubelreiniging, meubelreiniging aan huis, meubels reinigen, meubelreiniging, meubel reinigen bank, meubel reinigen zetel, meubelreiniging bank, meubelreiniging bankstel, Meubel reinigen bankstel