Stinkende auto, en hoe kom je er vanaf?

Een stinkende auto, best vervelend, iedere keer wanneer je in je auto stapt, ruikt het niet best. Misschien ben je bij de dichtstbijzijnde benzinepomp gestopt om even een geurhanger aan te schaffen, of misschien rijdt je wel met de ramen open. Maar is hiermee het probleem wel verholpen?

In ons blog artikel gaan wij jou uitleggen wat wel werkt om voor eens en altijd af te rekenen met die nare geuren in je auto!

Stinkende auto door mankementen

Of je nu een nieuwe wagen rijdt, een oudere auto of een lease wagen, niemand wil stank in zijn auto! Zeker wanneer je geregeld op de weg zit, kan het je pret enorm bederven, wat ten kosten zal gaan van je positieve energie en dat moet dus echt niet.

Zaak is om erachter te komen wat er precies zo stinkt. Het kan goed zijn dat er iets mis is met je airco, maar het kan ook betekenen dat je roetfilter verstopt zit en dat dit voor de onaangename geuren zorgt. Als dit de oorzaak is van het probleem, zul je een garage of jouw leasemaatschappij moeten benaderen om dit probleem te verhelpen. Maar de stank kan ook in je bekleding van je auto zitten en dat vergt een andere aanpak!

Stinkende auto, Stinkende auto Breda, Stinkende auto Den Bosch, Stinkende Auto Eindhoven, Stinkende Auto Rotterdam, Nare geurtjes in je auto, Stinkende lucht weghalen, een vreemde geur in je auto, Stinkende auto Auto Amsterdam, Stinkende Auto Almere, Stinkende Auto Utrecht, Stinkende Auto Nijmegen

Stinkende auto bekleding

Komt de stank echter uit de bekleding van je wagen, dan zijn er diverse methodes om dit probleem te kunnen verhelpen.

Hieronder vind je een korte vragenlijst. Beantwoord deze vragen voor jezelf, zodat het probleem gemakkelijker op te lossen valt:

1. Weet je precies waar de stank vandaan komt in je auto bekleding?

2. Rijden er wel eens dieren mee in je auto?

3. Als er weleens dieren meerijden; kan het zo zijn dat de hond/ kat geürineerd of gesproeid heeft?

4. Wordt er geregeld gegeten of gedronken in je auto?

5. Hoe vaak maak je de binnenkant van je auto schoon?

6. Zitten er vlekken in je auto bekleding?

Stappenplan om stinkende auto bekleding te bestrijden

Nu je precies weet waar de stank zit, kunnen we dit probleem gaan bestrijden. In onderstaand stappenplan lees je hoe je het beste het probleem kunt bestrijden.

1. Haal alle bevuiling uit je auto, zoals papiertjes, pakjes, plastic, etc.

2. Stofzuig je auto volledig.

3. Maak de ramen goed schoon met een emmertje heet water en wat afwassop. Hiervoor heb je een trekker nodig, een schone microvezel doek en een theedoek.

4. Behandel je dashboard goed, door met het microvezel doekje alle bevuiling goed af te nemen. Je hebt nu de basis stappen doorlopen, nu gaan we de stank in je auto bekleding bestrijden:

1. Als je wel eens dieren vervoert die een ongelukje kunnen hebben gehad,
schaf dan dit product aan van Ecodor: Klik hier: https://tinyurl.com/uxyov8g

2. Schaf ook de vlekkenblusser aan van Chemdry: klik hier https://tinyurl.com/u76cun2

3. Pak nu 1 schone, droge vaatdoek en een schone theedoek

4. Pak een emmertje met warm water, warm genoeg, maar niet dat je je vingers brandt.
Sla stap 1 en 5 enkel over als je geen dieren vervoert in je auto.

5. Pak de fles Ecodor en spuit de aangedane plek een paar keer in en laat dit 2 min inwerken.

6. Pak nu de Vlekkenblusser van Chemdry en nevel de stinkende bekleding een beetje in. Laat dit minimaal 2 minuten intrekken.

7. Pak nu een vaatdoekje en maak deze nat met warm water. Knijp het vaatdoekje uit en maak ligt             bewegende bewegingen over de stank/vlekken. Herhaal dit proces een keer of 3.

8. Pak een droge theedoek en dep je bekleding droog. Herhaal dit proces net zo vaak, totdat de theedoek geen vocht meer op neemt.

9. Laat je auto bekleding een halve dag drogen!

Als je de stappen goed hebt doorlopen, is het goed mogelijk dat je geen last meer hebt van de stank in je auto bekleding. Is het probleem nog niet verholpen? Schakel dan een professional in. Misschien vind je dit artikel ook interessant: Hoe verwijder je wijnvlekken uit je bankstel

Stinkende auto, Stinkende auto Breda, Stinkende auto Den Bosch, Stinkende Auto Eindhoven, Stinkende Auto Rotterdam, Nare geurtjes in je auto, Stinkende lucht weghalen, een vreemde geur in je auto, Stinkende auto Auto Amsterdam, Stinkende Auto Almere, Stinkende Auto Utrecht, Stinkende Auto Nijmegen

Cleaningdutch verwijdert nare geuren in bekleding

Wij van Cleaningdutch zijn een expert op gebied van vlekken uit bekleding verwijderen, maar ook het verwijderen van nare geuren.

Soms lukt het gewoon niet om zelf je bekleding te reinigen. De oorzaak van het probleem ligt dan helaas wat dieper. Wij van Cleaningdutch maken gebruik van de meest geavanceerde technieken, zodat het probleem in het diepste van de vezels zal worden bestreden.

Wil je graag gebruik maken van de professionele service aan huis van Cleaningdutch?

Klik dan hier

Misschien is dit ook een interessant artikel: Huisstofmijt en allergie tegen gaan

https://www.cleaningdutch.nl/offerte-aanvragen/