Bank reinigen zelf doen de voor en nadelen!

Bank reinigen zelf doen of een professional hiervoor inschakelen?
Kan ik zelf mijn bank reinigen? Ja dit kan zeker.
Is een bank reinigen gemakkelijk? Als jij de juiste kennis hebt, dan is het zeker gemakkelijk.
Is een bank reinigen zwaar? Een bank goed reinigen is absoluut een pittig karweitje. Afhankelijk van de grote van een bank, zal een persoon die nog niet heel veel ervaring heeft met het reinigen van een bank gemiddeld zo’n 3 uur gebogen moeten staan om goede resultaten te halen.
Kan ik enkel de vlek aanpakken of moet ik de bank ik zijn geheel reinigen? Wij van Cleaningdutch adviseren mensen om een bank in zijn geheel te reinigen. Als je enkel een vlek of vlekken probeert te reinigen, kunnen er kleur verschillen ontstaan op je bank, geloof ons maar, dit gaat er heel erg lelijk uitzien en hier zul je vroeg of laat spijt van gaan krijgen.
Kan ik een machine huren om de bank te reinigen? Jazeker voor een paar tientjes kun je een sproeiextractie apparaat inhuren .
Waarom niet zelf doen? Te intensief karweitje, schade kunnen maken aan jou bank.
Waarom een professional? Een professional weet wat hij doet. En zal de job klaren.

Liever een professionele meubelreiniger inschakelen?

Klik dan hier voor een geheel vrijblijvende offerte.

Bank reinigen zelf doen? Of professioneel bij de klanten aan huis of op locatie.Bank reinigen zelf doen

Wij van Cleaningdutch komen bij een hoop klanten over de vloer en wat wij vooral merken is dat er nog altijd klanten versteld staan van het feit, dat wij vaak geen grote machines gebruiken als het gaat om meubelreiniging.

Wij hebben bijvoorbeeld weleens meegemaakt, dat wij met een Karcher apparaat bij een klant aan huis komen, vervolgens kijkt de klant ons stom verbaast aan en zegt: Wij hebben ook zo’n apparaat in de schuur staan. Oh wat leuk zeggen wij dan: maar heeft u al veel gebruik gemaakt van de machine?? uh.. ja we hebben de machine 1 keer gebruikt om wat vlekken weg te krijgen, maar helaas is het resultaat niet geworden waar wij eigenlijk op gehoopt hadden.

De vlekken zijn uiteindelijk erger geworden en vandaar dat wij jullie ingeschakeld hebben.
Maar nu zie ik zie dat jullie ook met zo’n zelfde apparaat aan de haal gaan, dus nu hebben wij er een klein beetje een hard hoofd in.

Het verschil tussen professioneel reiniging en zelf doen:
bank reinigen zelf doen

Wij leggen de klant het volgende uit: een machine is enkel een tool en doet zijn werk. De sproeiextractor groot of klein, doet beiden het zelfde werk, nou zal een grote machine wellicht een wat hardere zuig kracht hebben, maar een kleine apparaat is prima voor wat meubelen te reinigen aan huis en gebruikt minder stroom. Een machine doet 40% zijn werking, je moet natuurlijk ook een geschikte zeep hebben, want helaas zijn er een hoop zepen op de markt te vinden, die niet goed werken en zelfs schade toe kunnen brengen aan een meubelstof. Een vaak vergeten onderdeel van een bank reinigen is de borstel methodiek, door deze methodiek niet juist toe te passen, zal de meubelreiniging zijn effectiviteit verliezen. Buiten de borstel methodiek is ook de juiste verhouding aan zepen, desinfectie middelen en juiste temperatuur voor het water enorm belangrijk. Een persoon die weinig verstand heeft van meubelreiniging, zal nooit zo effectief kunnen reinigen als een meubelreiniger. Een onkundig persoon, kan in sommige gevallen zelf schade toebrengen aan een meubel.
Met andere woorden een professionele schildersbedrijf zal natuurlijk enorm goed de muren kunnen schilderen, wellicht kunt u ook wel schilderen, maar het zal natuurlijk nooit zo mooi ogen als een professional dit kan.

Buiten om dat men kennis moet hebben van meubelreiniging, is meubelreiniging een super intensieve job, waarbij je niet enkel krom staat, maar ook heel je lichaam actief gebruikt.

Wil jij graag een professionele meubelreiniger inschakelen?
Klik dan hier voor een geheel vrijblijvende offerte

Lees ook eens ons artikel: Bank reinigen laten vergoeden

Bank reinigen