Select Page

Autobekleding reinigen hoe ga je te werk?

Zeker als je een of meerdere vlekken in je autobekleding hebt, geeft dit niet meer zo’n fris beeld. In onze blog lee je hoe je het beste de vlekken kunt verwijderen. Wil je toch graag een professioneel bedrijf inschakelen?

Autobekleding reinigen hoe ga je te werk?

Autobekleding reinigen: O jee een vlekken op je stoel of achterbank, maar hoe haal je hem nu weg?
De meeste mensen zoeken snel een tissue om de vlek die is gemaakt op de autostoelen te verwijderen.
Ze komen er al gauw achter dat de vlek die ze proberen weg te poetsen niet zo gemakkelijk te verwijderen valt.

Vaak blijven er kringen of verkleuringen achter op de zittingen wat enorm tot ergernis kan leiden!

Wat is dan wel de juiste aanpak om een vlekje te bestrijden? Laat je het probleem maar voor wat het is en in de loop van de tijd ziet je autobekleding er helemaal niet meer uit of ga je opzoek zodra je thuis bent naar een vochtige vaatdoekje en veeg de vlek zo weg.

Ik hoor je nu al denken, ik zal mijn vaatdoekje even uitspoelen en een klein beetje vaatwas sop gebruiken om hiermee de vlek op Auto stoel mee te bestrijden.
Autobekleding reinigen is dat nu zo gemakkelijk: Ho stop! Ga niet verder: namelijk dat laatste raadt ik per direct af, je wilt natuurlijk niet de vlek nog erg maken op je auto stoelen toch?
Ik snap dat je er enorm baalt en het liefst per direct een oplossing voor het probleem wilt vinden, maak dit vergt wel de juiste aanpak.

Wellicht heb je her en der een beetje via google gekeken en ben je uiteindelijk bij ons terecht gekomen. Super goed, want in dit blog artikel zullen wij jou onthullen wat de juiste stappen zijn om succesvol een vlekje op je auto bekleding te verwijderen.

Hoe Stoffen bekleding reinigen – de verschillende meubelstoffen reinigen
Vlekken verwijderen auto, auto vlekken verwijderen, Autobekleding dieptereinigen

Stap 1:

De kunst van een Auto stoelen reinigen is het weten wat voor stof de zittingen uit verweven is, maar ook weten welke zepen en andere middelen goed zijn om bevuiling te bestrijden en welke materialen in te zetten om de zittingen succesvol te reinigen.

Waarom zou je moeten weten wat voor meubelstof de auto stoelen uit bestaan?
Door te weten waar de meubelstof uit bestaat, kun je ook doelgerichter opzoek gaan naar de juiste zepen die daadwerkelijk goed zijn om de stoffen zittingen te reinigen. Niet alle meubel zepen zijn geschikt om zittingen van een auto goed te reinigen, zo kunnen er bepaalde stoffen in de zepen zitten, die schadelijk kunnen zijn voor bepaalde type meubelstof.

Auto stoelen Stofzuigen
Stap 2:

Hoe vaak stofzuig jij je bankstel?
Door een bankstel met regelmaat te stofzuigen, voorkom je dat er schadelijke bacteriën, pollen en huisstofmijten zich gaan nestelen in je auto bekleding.

Wij adviseren minimaal 1x per week je auto grondig te stofzuigen.

Autobekleding reinigen  met de juiste meubel shampoo

stap 3:

Om een vlek op auto stoelen effectief te verwijderen heb je een geschikte shampoo nodig die zijn werking doet op de meubelstof. Als je stap 1 opvolgt en je precies weet waar je meubelstof uit bestaat, kun je ook gemakkelijker een zeep vinden die geschikt is voor je auto stoelen.
Wij adviseren de volgende producten aan te schaffen, zodat wij zeker weten dat je geen verkeerde keuzen zult maken.
Wij raden je aan om: Chemdry vlekken blusser in huis te nemen. Deze vlekken blusser is geschikt voor iedere soorten en typen meubelstof in omloop.
Hoe deze vlekken blusser te gebruiken? Voordat je gaat kliederen met de vlekkenblusser willen we je eerst adviseren om 1 licht natte schone vaatdoekje erbij te pakken en 1 droge theedoek.

Bankstel in sprayen met een geschikte meubel shampoo

Stap 4:

Nu kun je te werk gaan met een geschikte shampoo of vlekkenblusser.

Spuit de shampoo of vlekkenblusser op de vlek en bedek de vlek volledig.
Laat nu de shampoo of vlekkenblusser haar werk doen en wacht minimaal 1 minuut tot maximaal 2 minuutjes. Veeg vervolgens met de vochtige vaatdoek de vlek weg en droog deze even lichtjes na met een droge schone theedoek.

Nu zal je zien wat het resultaat hiervan is. In sommige gevallen is de vlek geheel verdwenen maar is de auto stoel nog een beetje vochtig.
Laat dan je auto stoel/ stoelen een uurtje of 2 goed drogen en zie dan of de vlekken volledig is verdwenen.

Wat nu als de hardnekkige vlek niet verdwenen is?

Hardnekkige autovlek, autovlekken verwijderen, vlek achterbank auto, vlek auto stoel

In dat geval is het natuurlijk erg balen dat u zelf niet de vlek heeft kunnen verwijderen. Want als u nu de vlek er wel uit had gekregen, dan had u nu een hoop geld kunnen besparen.

Misschien denkt u bij zichzelf als ik de vlek er niet uit krijg, dan moet ik een stoomreiniger huren of overtrekken kopen om de vlekken te bedekken. Heeft u er ook aan gedacht dat er meubelreinigers bestaan die aan huis uw bankstel komen reinigen.
Wij van Cleaningdutch kunnen uiteraard je auto bekleding aan huis komen reinigen, mocht je daar behoeften aan hebben, maak hier dan een afspraak klik hier

Missschien vind je deze blog artikel ook Interessant: Honden geur verwijderen bankstel